SINNNER

Sinner is een feestelijk restaurant van het gelijknamige vijf sterren hotel in Le Marais. Door een iets mysterieus rookgordijn kom je binnen. Langs het bargedeelte loop je de trap af en arriveer je in het restaurant deel. Hier laat je je verrassen door de gemengde kaart die invloeden heeft uit Zuid America, Afrika en Azië. Mis de ceviche schotel niet die tevoorschijn komt vanuit de rook.

De Evok group nam Tristan Auer in de hand voor het interieur. Auer richtte eerder Les Bains, Astair en Hotel Crillon in. Bij Sinner koos hij voor een mix van luxe, provocatie, religie en design. In een ruim restaurant met open keuken dineer je hier bij kaarslicht. Met een dj en muziek die wat harder gaat naarmate de avond vordert is dit een perfect adres om je weekend in te luiden. 116 Rue du Temple, 75003 Parijs. Sinner.

Bambou

Een ander leuk restaurant voor vrijdagavond is Bambou, dé plek voor Thais eten in een mooi ingerichte omgeving. Een uitzonderlijk restaurant, vanwege de verborgen binnenplaats waar je kunt dineren. Wij komen graag nog een keer terug voor de tartare de daurade met lemongrass en kokosmelk en voor de curry’s. Bambou is een populair restaurant, waar je zeker een paar dagen van tevoren een tafel moet reserveren. 23 rue des Jeûneurs, 75002 Parijs. Bambou.

Alcazar

Alcazar is een eigentijdse brasserie in het hart van Saint Germain des Près. De Franse designer Laura Gonzales heeft het interieur ontworpen met marmeren tafels, gele fluwelen banken en een botanisch touch. Van woensdag tot en met zaterdagavond kan je vanaf 22:00 ook bij de bar, Le Balcon, op de eerste verdieping terecht voor een cocktail. 62 Rue Mazarine, 75006 Parijs, Alcazar.

Alcazar Paris restaurant
Alcazar
Alcazar Paris restaurant
Alcazar

Le Germain

In hartje Saint Germain, in een gezellige straat vol met terrassen, vind je tussen de klassieke bistro’s het moderne restaurant Le Germain. Hier eet je steak frites, tartare de boeuf, zalm of een hamburger. Vanaf ongeveer 22:00 gaat de muziek wat harder en komen mensen samen aan de bar voor een cocktail. Via een andere ingang naast de entree ga je naar de club Paradiso van het restaurant. Hier kan je tot in de late uurtjes dansen. Vaak beginnen clubs in Parijs pas rond een uurtje of 02:00 vol te stromen.

De Iraans-Franse designer India Mahdavi is verantwoordelijk voor het kleurrijke interieur. Een geel standbeeld gaat vanaf het restaurant op de begane grond door het dak naar de eerste verdieping, waar de biljartkamer zich bevindt. 25 Rue de Buci, 75006 Parijs, Le Germain.