Thoumieux

Brasserie Thoumieux is hét restaurant festive aan de Parijse rechteroever. Wanneer je de straat binnenkomt heb je spectaculair uitzicht op de Eiffeltoren. Het interieur is zoals een typische franse bistrot met roodfluwelen banken en veel spiegels, maar dan in een eigentijds tintje. Op het menu staan typische brasseriegerechten uit de Franse keuken zoals oesters, escargots, tonijn tartare, coquilles, confit de canard en steak tartare met friet. Er is live pianomuziek met nummers die worden gezongen van bijvoorbeeld Aretha Franklin, Billy Paul, Nina Simone. maar zeker ook de Franse chansons. Reserveer voor de tweede shift. Bij de eerste shift krijg je een eindtijd tot wanneer je de tafel hebt. Dit is de mogelijkheid om een mooi outfit aan te trekken, elegante kleding is een vereiste voor toegang tot het restaurant.

Brasserie Thoumieux Parijs

BONNIE

Eind 2022 opende BONNIE. Een rooftop restaurant / bar / club op de 15de verdieping van het SO/ Paris hotel (net tegen Le Marais aan). Het uitzicht is spectaculair en is nog indrukwekkender gemaakt door het spiegelplafond. Overdag kom je hier voor het rooftop terras en s’avonds transformeert het restaurant tot een feestelijke plek met muziek om je weekend in te luiden. Na het eten ga je één verdieping omhoog naar de 16de étage om een drankje te drinken in de bar of om te dansen in de club met uitzicht over de stad. Bonnie, 10 Rue Agrippa d’Aubigné, 75004 Parijs. 

SINNNER

Sinner is een feestelijk restaurant van het gelijknamige vijf sterren hotel in Le Marais. Door een iets mysterieus rookgordijn kom je binnen. Langs het bargedeelte loop je de trap af en arriveer je in het restaurant deel. Hier laat je je verrassen door de gemengde kaart die invloeden heeft uit Zuid America, Afrika en Azië. Mis de ceviche schotel niet die tevoorschijn komt vanuit de rook.

De Evok group nam Tristan Auer in de hand voor het interieur. Auer richtte eerder Les Bains, Astair en Hotel Crillon in. Bij Sinner koos hij voor een mix van luxe, provocatie, religie en design. In een ruim restaurant met open keuken dineer je hier bij kaarslicht. Met een dj en muziek die wat harder gaat naarmate de avond vordert is dit een perfect adres om je weekend in te luiden. 116 Rue du Temple, 75003 Parijs. Sinner.

Bambou

Een ander leuk restaurant voor vrijdagavond is Bambou, dé plek voor Thais eten in een mooi ingerichte omgeving. Een uitzonderlijk restaurant, vanwege de verborgen binnenplaats waar je kunt dineren. Wij komen graag nog een keer terug voor de tartare de daurade met lemongrass en kokosmelk en voor de curry’s. Bambou is een populair restaurant, waar je zeker een paar dagen van tevoren een tafel moet reserveren. 23 rue des Jeûneurs, 75002 Parijs. Bambou.