Rosie

De hippe buurt achter place de la Bastille is weer een mooi restaurant rijker, Brasserie Rosie. Een moderne brasserie met scherp geprijsde gerechten. Op het menu staan gerechten zoals steak frites (€13), een klassieke Franse saucisse-purée (€12), magret de canard (€14), vis van de dag of een vegetarische optie. Bij binnenkomst loop je langs een lange bar waar je ook plaats kan nemen voor een cocktail. Het restaurant is 7 dagen per week open voor lunch en diner. Brasserie Rosie. 45 rue du Faubourg Saint-Antoine, 75011, Parijs.

Bouillon Julien

Een bouillon is een soort restaurant dat meestal traditionele Franse gerechten serveert, met name een bouillon, eten van goede kwaliteit, snel en tegen betaalbare prijzen. De eerste bouillons verschenen in 1855 in Parijs dankzij een slager, Pierre Louis Duval. Hij serveerde aan de werknemers van Les Halles (de voormalige belangrijkste markthal van Parijs) een enkel gerecht van vlees en bouillon. De bouillons werden razend populair en in 1900 waren er al bijna 250 bouillons in Parijs.

Tegenwoordig is Bouillon Julien (opgericht in 1906) één van de weinige authentieke bouillon restaurants in Parijs. Voorgerechten zijn op de kaart te vinden vanaf € 2,60 en hoofdgerechten vanaf € 9,20. Wees vroeg of ben voorbereid om in de rij staan. Als je rond 19:00 aankomt, kan je waarschijnlijk direct plaatsnemen, indien je om 19:30 aankomt, zal er al zeker een rij zijn. Reserveren is niet mogelijk. Bouillon Julien is 7 dagen per week open van 11:45 tot middernacht. 16 rue du Faubourg Saint-Denis, 75010 Parijs, Bouillon Julien.

BRASSERIE BELLANGER

Een moderne Franse brasserie in het 10e arrondissement, niet ver van Gare du Nord. Bellanger is niet alleen leuk vanwege de aantrekkelijke prijzen, maar ook vanwege hun aandacht voor de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten. Hier tref je een goede mix aan tussen de traditionele Franse keuken en een eigentijdse inrichting. Reserveringen zijn niet mogelijk. Voorgerechten beginnen vanaf €2 en hoofdgerechten vanaf €13. 140 Rue du Faubourg Poissonnière, 75010 Parijs. Brasserie Bellanger.

Bouillon Pigalle

Een andere favoriete bouillon is Bouillon Pigalle. Een bouillon met een meer modern bistrot interieur in vergelijking met andere bouillons. Geliefd bij veel Parijzenaren en bij toeristen. Goed te combineren met een wandeling door de wijk Montmartre. Voorgerechten vanaf € 1,90 en hoofdgerechten vanaf € 8,50. Mis Bouillon Pigalle’s kenmerkende dessert, de profiterole, niet. Zorg dat je niet te laat aankomt, om of vóór 19:00 uur. Rond 19:15 / 19:30 uur staat er waarschijnlijk al een rij met een wachttijd van ongeveer een half uur tot 45 minuten. Reserveren is niet mogelijk. 22, Boulevard de Clichy, 75018 Parijs. Bouillon Pigalle.

Laï Laï Ken

De Rue Saint Anne, vlakbij het Louvre en Jardin du Palais Royal, is dé Japanse straat van Parijs. Hier vind je veel betaalbare opties voor de lunch of om te dineren. Het restaurant Laï Laï Ken heeft naast een betaalbare kaart ook een mooi interieur. Er is een brede keuze uit ramen, noodles, rijst gerechten en gyoza’s. De hoofdgerechten variëren van ongeveer €9 tot €14. 7 Rue Saint-Anne, 75001 Parijs. Laï Laï Ken.