Fashion tour

Fashion tour

Alles over de modegeschiedenis van Parijs

Wandeltour met een Nederlandstalige gids
Route: 1ste Arrondissement, Rue Saint Honoré en Place Vendôme
Duur: +-2:00 uur
Prijs : € 35 per persoon
Privétour mogelijk vanaf €220
Highlights: Palais Royal, Place Vendôme, Chanel, Hermès, Louis Vuitton, Dior, Boucheron, Cartier en vele andere wereldberoemde merken.
Startpunt: Place de la Concorde
Te boeken via: info@wonder-wise.com

 

Parijs is niet alleen wereldberoemd voor de Eiffeltoren, de meesterwerken in het Louvre en de bistro’s, maar ook als referentiepunt voor de mode. Al eeuwen zijn de ogen op Parijs gericht voor nieuwe trends en ook nu nog staan de bladen vol met hoe de Parsienne zich kleedt. Tijdens de fashion-tour zie en hoor je alles over de geschiedenis van de mode in Parijs. Hoe Chanel ooit begon als een hoedenmaakster, hoe haute-couture is ontstaan en welke typische stijlen de bekende Franse merken op de kaart hebben gezet.

We starten de tour bij Place de la Concorde, via de rue du Faubourg-Saint Honoré, dé luxe winkelstraat in Parijs, lopen we naar naar de eerste Chanel boetiek in Parijs. Onderweg passeren verschillende boetieks van de grote Franse modehuizen waar je meer te weten komt over de achtergrond en typische stijlen van deze merken. Via Place Vendôme, een imposant plein dat bekend staat om de talloze gerenommeerde juwelenmerken die hier gevestigd zijn, lopen we naar Palais Royal. Ook komen we langs de boetiek van Cédric Grolet, artisan patissier extraordinaire. De rij slaan we waarschijnlijk wel even over. Wat we zeker niet overslaan zijn de bekende merken in rue de la Paix. Een straat waar ook de grondlegger van de haute couture was gevestigd. De tour eindigt bij één van de mooiste tuinen van Parijs, Jardin du Palais Royal. Ontdek alles over de hieromheen liggende galerijen waar de mooiste boetieks zijn gevestigd. Op deze locatie is ook Emily in Paris opgenomen, er vlak achter ligt ‘haar’ kantoor.

In het kort, wat komt er aan bod?
Hoe is haute couture ontstaan? Wanneer kan een merk zicht een haute couture merk noemen?
Wanneer en waar werd de eerste modeshow gehouden?
Waarom vestigden de juwelen huizen zich aan Place Vendôme?
Wat kenmerkt Coco Chanel? En welke bladzijden uit haar verleden worden uit de biografieën geschrapt?
Hoe is Hermès ontstaan en hoe heeft het merk zich zo weten te onderscheiden waardoor de Birkin en Kelly tassen zo moeilijk te bemachtigen zijn. En hoe bemachtig je een exemplaar eigenlijk?
En nog veel meer…

Boek de fashiontour via info@wonder-wise.com. Geef in je mail de gewenste datum en tijdslot aan, je voor- en achternaam, telefoonnummer en of je een groepstour of een privétour wilt boeken, dan laat ik je weten wat er mogelijk is. Klik hier voor meer praktische informatie.

Emily in Paris office
Hermès Rue Faubourg Saint Honoré
Boucheron Place Vendôme

Leave a reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *