Chez Georges

Een klassieker in het tweede arrondissement is Chez Georges. Een typisch Parijse bistrot gelegen aan het charmante Place des Petits-Pères. Er hangt een levendige sfeer, op de handgeschreven menukaart staan traditionele gerechten en bij binnenkomst valt je oog direct op de muurschilderingen. De ober schuift een tafel uit de aaneengesloten tafelreeks zodat wij plaats kunnen nemen op de bank. Een aanrader op de menukaart is de Canard en als dessert is de profiterole ook zeker niet te missen. In de zomer heeft Chez Georges een terras op het plein met uitzicht op de mooie basiliek Notre-Dame-des-Victoires. Chez Georges, 1 Rue du Mail, 75002 Parijs.

Aux Crus de Bourgogne

De wijk Montorgueil heeft een grote charme met haar kleine straatjes. In de Rue Montorgueil, één van de meest bruisende straten van Parijs, zijn vele barren, terrassen, restaurants, bakkerijen, kaas-, wijnwinkels te vinden. De zijstraten zijn een aanrader voor leuke kleine boetieks voor mode, sieraden en beauty producten, vintage winkels en cocktailbarretjes.

In één van die zijstraten, de Rue Bachaumont, ligt Aux Crus de Bourgogne. Met een klassiek bistrot interieur met spiegels, banken, witte tafelkleden en een mooi terras, is dit het perfecte adres voor steak frites en andere klassieke gerechten uit de Franse keuken. 3, Rue Bachaumont, 75002 Parijs. Aux Crus de Bourgogne.

Les Marches

Combineer een bezoek aan het moderne museum Palais de Tokyo of aan de Eiffeltoren met een lunch of diner bij Les Marches. Deze klassieke Franse bistrot ligt in een kleine zijstraat in het zestiende arrondissement, net weg van de menigte. Gerechten zoals entrecôte met béarnaisesaus, coq au vin en île flottante zijn terug te vinden op de kaart. Hier zit je in een knusse ruimte, zijn de tafel gedekt met rood geruite tafelkleed, horen wij veel frans om ons heen gepraat worden en vind je een goede prijs kwaliteit verhouding. Hoofdgerechten rond de € 16. Les Marches is open voor lunch en voor diner. Les Marches. 5, Rue de la Manutention, 75116 Parijs.