De wijnbarren van L’Avant de Comptoir

De eerste van de drie Avant-Comptoirs, L’Avant de Comptoir de la Terre, werd in 2010 geopend. Deze bar werd geboren vanuit de wens van de eigenaar om zijn brasserie klanten (van het daarnaast gelegen restaurant) op hun beurt te laten wachten voor een tafel in een leuke plek waar ze alvast een glas wijn en een hapje kunnen bestellen. De hapjes zijn kleine gerechtjes, warm of koud geserveerd, als individuele porties of om te delen.

De drie Avant-Comptoirs, elk met hun eigen specialiteit, zijn levendige plaatsen waar het altijd druk is, er is muziek en er hangt een feestelijke sfeer. Zoek naar een plekje aan de bar of een statafel, er zijn geen stoelen. Je kan de hapjes selecteren aan de hand van het menu dat aan het plafond hangt en er is een ruime keuze aan wijn. Een glas bestel je al vanaf € 3,50.

3, Carrefour de l’Odéon, 75006 Parijs, Avant Comptoir de la Terre (voor alle producten afkomstig van het land)
3, Carrefour de l’Odéon, 75006 Parijs, Avant Comptoir de la Mer (voor alles uit de zee)
14, Rue Lobineau, 75006 Parijs, Avant Comptoir du Marché (voor een mix tussen land en zee producten)

Déviant

Déviant is perfect om de avond te beginnen met een aperitief en een klein gerechtje. Deze wijnbar is erg klein en altijd druk, er zijn geen tafels, geen stoelen, alleen een open keuken met een witte marmeren bar omgeven door spiegels waar het menu en de wijnkaart op staat. Een paar deuren verderop ligt Vivant, een restaurant van dezelfde eigenaar dat geliefd is bij de Parijzenaar. 39, Rue des Petites Écuries, 75010 Parijs, Déviant.

Déviant

Le Mary Celeste

Ga naar het gezellige Le Mary Celeste in de Marais voor kleine heerlijke gerechtjes om te delen, lekkere wijnen en cocktails. Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert, anders wordt het moeilijk om hier een plekje te veroveren. 1 Rue Commines, 75003 Parijs, Le Mary Celeste

Le Mary Celeste
Le Mary Celeste